Domatesi Böyle Doğruyorsanız bu uyarıyı dikkate almanızda fayda var

Bir gıdadaki vitaminlerin azalması veya yok olmasının nedenlerinden biri de, yiyeceğin hava ile olan temasıdır Bıçak vitamin kaybına yol açar mı?

Bir yiyeceğin bıçakla kesilmesi, kabuğunun soyulması, doğranarak parçalara ayrılması, hava ile temas eden daha çok yüzeyin oluşmasına neden olur.

Bunun sonucunda da, vitamin kaybı artar.

Ayrıca, bu arada geçen zaman da çok önemlidir.  

Soyularak parçalara ayrılan bir yiyecek, yenilmeden önce ne kadar uzun süre açıkta bırakılsa, hava ile olan temas süresi de o kadar uzar. Yani, yine vitamin kaybı çok olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kaliteli Hayat Haberleri