İşte efsane olarak nitelendirdiği o tabular.
Kahvaltıyı atlamayın
Kahvaltıyı atlamak kişisel bir seçimdir ve bazı insanlar için işe yarar. Kahvaltı yiyenlerin, kahvaltıyı atlayanlardan daha kilolu olduğuna dair kanıtlar var. Kahvaltı yapan insanlar, günün ilerleyen saatlerinde yüksek kalorili bir öğün yemek istemeyebilir veya fazla yemeyebilir. Bazı insanlar için ise tam tersi, aç değiller, kahvaltı ediyorlar ve kilo alıyorlar. Hangi yeme modelinin sizin için işe yaradığını bulun ve kahvaltının büyük bir öğün olması gerekmediğini, sizi ayakta tutacak ve bir sonraki öğüne kadar enerji verecek yeterlilikte olabileceğini unutmayın.
Gece geç yemek yemeyin
Evet, yatmadan önce atıştırmalık yiyebilirsiniz, ama bunları sağlıklı olmasına dikkat edin. Bu efsanenin devam etmesinin nedeni, geç yemek yemenin günün sonunda toplam kaloriyi artırmasıdır. Yatmadan önce neleri yediğinize bir göz atın. Burada önemli olan toplam kaloridir. Acıktıysanız, meyve gibi sağlıklı bir şey yiyin ve su için.
Ekmek kötü
Ölçülü kaliteli ekmek, sağlıklı bir diyetin parçası olabilir. Glüten yiyemeyenler için sadece glütensiz ekmekleri tercih edin. Ekmeği tabağınızda ana karbonhidratınız olarak görün ve beraberinde sebze gibi düşük karbonhidratlı yiyecekler tüketin. Kilo alımına neden olarak ekmeği, özellikle de ekşi mayalı ekmeği suçlamayın. Tatlı ekmekler ve tatlılar gibi yüksek karbonhidratlı yiyeceklere dikkat edin.
Taze yemek daha iyidir
Taze, konserve ve dondurulmuş yiyeceklerin hepsi besleyicidir. Dondurulmuş ürünler ve konserve yiyecekler çok yönlüdür. Konserve sebzeler, konserve kabak ve konserve patates gibi yemeklerde rahat ve kullanımı kolaydır. Domates sosları, taze domatesten daha fazla likopen içerir. Burada dikkat etmeniz gereken konserve içindeki tuz ve şekerlerdir bu yüzden aldığınız ürünün içinde neler var kontrol edin.