Kalp rahatsızlıkları neredeyse hemen hemen artarak her evde görülmeye başlarken kalp sağlığı için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor.
Hareketli bir yaşamın yanı sıra kuşkusuz bazı yiyecekler kalp için oldukça faydalı.
Yapılan araştırmalarda kalp dostu olan kuruyemişler açıklandı.
Hafta içerisinde 1 kez fındık - ceviz ile badem tüketenlerde kalp damar hastalığı gelişim riskinin azaldığı gözlemlenirken 4 kez tüketenlerde ise yüzde 40 yakın bir azalma gözlemlendi.
Bu ürünleri sıkça tüketenlerde ise şeker hastalığı riskinin iste ortadan kalktığı gözlemleniyor.
Kalp için faydalı yiyecekler listesi ise şu şekilde:
Yağlı Balıklar. Somon, ton, sardalya ve alabalık gibi omega-3 yağ asitlerinden zengin yağlı balıklar
Badem, ceviz ve fındık kalp sağlığınızı korurlar. ...
Üzümsü Meyveler. ...
Zeytinyağı - domates