Alzheimer çağımızın en kötü hastalıklarından birisi. Alzheimer ne yazık ki artık sadece ileri yaşlardaki insanları değil düzensiz ve sağlıksız beslenme ağır stres koşulları nedeniyle orta yaşlardaki kişileri de etkileyen bir rahatsızlık haline geldi.
Alzheimer'ın etkilerinden korunmak için bu bilgiler belki işinize yarayabilir
1- Süt ve süt ürünleri:
Süt ve sütten yapılan peynirler - Yoğurtlar gerçekten bu hastalığın beslenme düzeninde olmazsa olmazlardan olmalıdır.
2- Et, yumurta, kuru baklagiller, ve yağlı tohumlar:
Kırmızı Et ürünleri - Tavuk - Balık gibi ürünler yenilmesi gerekirken yumurta - kuru fasülye ile nohut tüketimine de özen gösterilmeli.
Ceviz - fındık ve fıstık gibi besinler ise iyi bir koruyucu olma özelliğine sahip.
3 - Sebze ve meyveler
Taze sebze ve meyve tüketimine özen gösterilmeli. Özellikle C vitamini eksiğini tamamlamak için
Siyah frenk üzümü
Kırmızıbiber.
Kivi.
Yeşil dolmalık biber.
Portakal.
Çilek.
Papaya.
Brokoli
Gibi yiyeceklerin tüketimine özen gösterilmelidir.
4- Tahıllar ve tahıl ürünleri:
Buğday - Pirinç - Mısır - Bulgur gibi ürünlerin tüketimine özen gösterilmeli aynı zamanda da bol su tüketimine dikkat edilmelidir.
Kahvaltı öğünü hiç bir şekilde aksatılmamalıdır.
Öte yandan demans hastalarıyla iletişimde oldukça önemlidir onlarla tartışmamak ve onlara kızmamak hoşlarına gidecek
konularda onlarla oturup o konu üzerine gerekirse vakit geçirmek önemlidir.
Unutmayın bu hastalık zorlu bir süreç ve sabır gerektiren bir hastalıktır.
Hastalarla iletişimi sürdürmek ve onların becerilerini geliştirmek için harcanacak enerji hastalığın ilerleme hızını yavaşlatmaya yarayacaktır.