Yiyecekleri pişirirken besin değerini koruyarak usulüne göre pişirmek gerekir. Hatalı pişirme şekilleri istenmeyen sonuçlara neden olabilir.
Uzmanlar nohutla ilgili önemli bir uyarıda bulundu.
Nohut direk pişirilmez bildiğiniz gibi kullanılmaz. Bir gün önceden suda bekletilir ve şişmesi sağlanır. İşte o ıslattığınız suyu mutlaka dökmeniz gerekiyormuş ve yeniden su koyup pişirilmeliymiş. Çünkü nohut şişme esnasında suya midenin hazmedemediği zehirli maddeleri bırakıyor ve sağlığımızı tehlikeye atıyormuş
Uzmanları dinleyip nohutu ıslattıktan sonra süzelim ve suyu yenileyelim.. Yeri gelmişken nohutun faydalarına da bir göz atalım.
- Manganez, çnko, magnezyum, demir kalsiyum , A ve K viamini kaynağıdır.
- Saç dökülmesini azaltır.
- Kemikleri güçlendirir.
- Zengin lif kaynağıdır, bağırsak sağlığı açısından önemlidir.
- İyi bir protein kaynağıdır.
- Göz sağlığına korur.
- Kan şekerini düzenler
- Özellikle meme kanserine karşı koruyucu
- Şeker hastalığını önlüyor.
- Hafızayı güçlendiriyor.
Daha pek çok faydası olan nohutu hftada iki kez tüketmeye çalışın.