Her şeyi yıkayıp yiyin diye öğretildi bize. Hele tüm dünyayı etkisi altına alan covid sonrası herşeyi yıkamak gibi takıntılarımız başladı. Ama uzmanlar bazı yiyecekleri yıkamanın bakterileri ürettiğini ve sağlığımızı tehdit ettiğini söylüyor. Gelin detaylıca öğrenelim.
Yumurta
Çoğumuz yumurtayı yıkayarak tüketiyoruz. Satın aldıktan sonra yıkayarak buzdolabına koyan kişi sayısı da oldukça fazla. Oysa ki yumurtalara bakteriler tarafından korunmak için konan özel bir madde var ve yumurta yıkandığında bu koruma ortadan kalkıp sağlığımızı tehdit ediyor.
Mantar
Mantarlar suyu çok fazla emer. Yıkandığı zaman da elastikiyetini kaybederler. Mantarları temiz bir mutfak beziyle silmek en doğrusu.
Tavuk ve Et
Paratifo, tifo, salmonella bakterisi, taze et ve tavuk yıkandığı zaman ele geçip zehirlenmeye neden oluyor. Oldu da yıkadıysanız bile bekletmeden hemen pişirin.
Makarna
Makarnayı pişirmeden önce yıkamamak gerekiyor. Önceden yıkanan makarna nişastasını yok edecek ve hamurlaşacaktır.