İşte hayati öneriler...
✔️ Kurban kesiminde ortamın hijyenine dikkat edin. Aksi takdirde parazitlerin, virüslerin bulaşması kaçınılmazdır.
✔️ Sıcak yaz günlerinde etin hızlıca bozulacağını unutmayın.
✔️ Eti önce güneş görmeyen serin yerde 5-6 saat dinlendirin, daha sonra buzdolabına koyun. Dinlendirilmeden tüketilen et hazımsızlığa neden olur.
✔️ Eti az pişmiş veya çiğ tüketmeyin.
✔️ Eti kestiğiniz tahtayı, bıcağı bekletmeden sabunlu suyla temizleyin. Aynı tahtayı çiğ tüketilen salata ve meyve gibi yiyecekler için kullanmayın.
✔️ Etler mümkünse 24 saat dinlendirin.
✔️ Kesilen etin buzdolabında 3-4 gün, kıyma olarak 1 gün içinde tüketilmesi gerektiğini unutmayın.
✔️ Büyük parçalar halindeki kurban eti derin dondurucuda 6 ay, kıyma olarak ise 3 ay muhafaza edilir.
✔️ Uzmanlar etin uzun üre oda sıcaklığında durması halinde bakteriyel enfeksiyonlar açısından risk taşıdığı konusunda uyarıda bulunuyor!
✔️ Özellikle kalp-damar, diyabet, mide ve sindirim sistemi hastalarının et tüketiminde dikkatli olmaları gerekiyor.
✔️ Karaciğer gibi sakatatlar tüketirken gözle çok iyi gözlemleyin. Beyaz tobakalar varsa tüketmeyin.
✔️ Tamamen etten oluşan menüden uzak durun. Etin yanında bol limonlu salata tüketin.
✔️ Etleri yıkamadan buzdolabına koyun.
✔️ Izgara ve haşlamayı tercih edin.
✔️ Kavurma yaparken kendi yağında pişirin.