Kurban Eti Tüketiminde Dikkat Edin! Pişirme Şekli, Saklama Şekli Önemli Uzmanlara Göre Kurban Eti Nasıl Tüketilmeli?

Kurban Bayramı başladı. Öncelikle koronavirüsün varlığını unutmayıp tedbirleri elden bırakmamak lazım. Kurban etinin nasıl pişirilmesi gerektiği, nasıl saklandığı konusunda uzmanlar ne diyor? Gelin kulak verelim.Kurban Etini En Sağlıklı şekilde muhafaza etmek gerekir.

İşte hayati öneriler...

✔️ Kurban kesiminde ortamın hijyenine dikkat edin. Aksi takdirde parazitlerin, virüslerin bulaşması kaçınılmazdır.

✔️ Sıcak yaz günlerinde etin hızlıca bozulacağını unutmayın.

✔️ Eti önce güneş görmeyen serin yerde 5-6 saat dinlendirin, daha sonra buzdolabına koyun. Dinlendirilmeden tüketilen et hazımsızlığa neden olur.

✔️ Eti az pişmiş veya çiğ tüketmeyin.

✔️ Eti kestiğiniz tahtayı, bıcağı bekletmeden sabunlu suyla temizleyin. Aynı tahtayı çiğ tüketilen salata ve meyve gibi yiyecekler için kullanmayın.

✔️ Etler mümkünse 24 saat dinlendirin.

✔️ Kesilen etin buzdolabında 3-4 gün, kıyma olarak 1 gün içinde tüketilmesi gerektiğini unutmayın.

✔️ Büyük parçalar halindeki kurban eti derin dondurucuda 6 ay, kıyma olarak ise 3 ay muhafaza edilir.

✔️ Uzmanlar etin uzun üre oda sıcaklığında durması halinde bakteriyel enfeksiyonlar açısından risk taşıdığı konusunda uyarıda bulunuyor!

✔️ Özellikle kalp-damar, diyabet, mide ve sindirim sistemi hastalarının et tüketiminde dikkatli olmaları gerekiyor.

✔️ Karaciğer gibi sakatatlar tüketirken gözle çok iyi gözlemleyin. Beyaz tobakalar varsa tüketmeyin.

✔️ Tamamen etten oluşan menüden uzak durun. Etin yanında bol limonlu salata tüketin.

✔️ Etleri yıkamadan buzdolabına koyun.

✔️ Izgara ve haşlamayı tercih edin.

✔️ Kavurma yaparken kendi yağında pişirin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri