Doğru beslenme her zaman olduğu gibi bayramda da atlanmaması gereken konulardan. Uzmanlar kronik hastalığı olanlar ve yüksek risk grubunda bulunanların daha da dikkatli olmaları konusunda uyarıyor!
İşte uzmanların önerileri!
✔️ Etin pişirme şekli önemli. Fırın, haşlama ve ızgara yöntemlerinden birini tercih edin.
✔️ Et yemeklerinin yanında mutlaka sebze tüketin.Taze sıkılmış meyve suyu da iyi bir tercihtir. C vitamini demir emilimini artırır unutmayın.
✔️ Kurban etini daha çok öğlen tüketin.
✔️ Porsiyonlara dikkat!
✔️ Etler pişirilirken ilave yağ kullanmamaya özen gösterin.
✔️ Eti 12-24 saat dinlendirilmesi daha sağlıklıdır unutmayın.
✔️ Mangalda et yaparken eti, kömürden 15 cm mesafede tutun.
✔️ Bayram kahvaltısında et yerine domates salatalık, zeytin, peynir, ceviz den oluşan sağlıklı bir kahvaltı tercih edin.
✔️ Vücudunuzun toksinlerden arınması için su içmeyi ihmal etmeyin.
✔️ Asistli içecekler yerine şekersiz limonata, ayran, soğuk bitki çayları, taze sıkılmış meyve suları tercih edin.
✔️ Aşırı yağlı, tuzlu ve kalorili yiyeceklerden kaçının!
✔️ Sütlü tatlıları tercih edin.
✔️ Egzersiz yapamasanız da yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin.
❤️ Sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu ve mutlu bayramlar dileriz