Görünümü zencefi kökünü, içi patatesi, lezzeti enginarı andıran bir sebzeden bahsediyoruz: Küdüs Enginarı yaygın bilinenBilinen adıyla Yer elması
Nemli topraklarda ve nehir kenarlarında kendiliğinden yetişen bu mucizevi sebze sonbahar ve kış döneminde hasat edilir.
Bağırsak hastalıkları ve kolesterole karşı oldukça etkili olan yer elması vücudumuz için oldukça faydalıdır.
Zengin lif içeriğine sahip olduğu için kabızlık için birebirdir. Ancak fazla yenirse bağırsak gazına neden olabilir dikkatli olun. İçerdği lifler ayrıca kalp damar sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Yer elması iyi bir insülin kaynağıdır, bağırsakta şeker ve yağların emilimini yavaşlatmak ve azaltmak için çok faydalıdır. Böylece bu lif, kalp sağlığını aşırı glikoz ve kolesterolden koruyacaktır.
İçeriğindeki vitaminler ve flavonoidler sayesinde, kemik ve dişleri güçlendirmek, bağışıklığı güçlendirmek gibi mükemmel faydaları vardır.
Yer elmasındaki çözünür lif, ince bağırsakta kolesterolü bağlayarak kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
Yer elması, kan basıncını düzenlemeye ve sodyumun olumsuz etkilerine karşı koymaya yardımcı olan iyi bir potasyum kaynağıdır .
Kaynak: bbcgoodfood, verywellfit, proiezionidiborsa