Karpuz çekirdeklerinin besleyiciliği yüksek olup protein, vitamin, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, magnezyum, çinko, bakır, potasyum içerir. Kalorisi oldukça yüksek olan karpuz çekirdeğini tüketirken abartmamak lazım. 1 fincan karpuz çekirdeği yaklaşık 600 kalori olduğunu unutmayın.
Gelin karpuz çekirdeklerinin faydalarına bir göz atalım.
Unutmadan yapacağınız şey karpuz çekirdeklerini kurutmak, kavurmak ve yemek... Hepsi bu kadar basit.
Cilt İçin Bulunmaz Nimet
Kavrulmuş karpuz çekirdeği yemenin cilt için faydası şaşırtıcı gelebilir. Araştırmalar karpuz çekirdeğinin akne oluşumunu engellediğini, cildi nemlendirdiğini, canlandırdığını ve tam bir yaşlanma karşıtı olduğunu gösteriyor.
Saç için Mucize
Protein, demir, magnezyum ve bakır saç için önemli besinlerdendir. Düzenli olarak saça uygulamak, saçların daha güçlü olmasını sağlar ve saç dökülmelerinde inanılmaz etkilidir. Protein saçların hızlı uzamasını sağlarken, magnezyum kırılmış saçları onarır. Bakır ise saçınızı ipeksi ve canlı tutan melanin üretimini artırır. Karpuz çekirdeğindeki bakır d saçları daha ipeksi ve canlı tutan melanin üretimini artırır.
Kan Şekerini Dengeler
Araştırmalar karpuz çekirdeklerinin kan şekerini düzenlediğini ve vücuttaki insülin direncinini azalttığını ortaya koydu. Diyabet hastaları için bulunmaz bir fırsattır.
Yüksek Kalorilidir Enerji Verir
Karpuz tohumlarının yüksek kalorili olduğu ve sağlıklı yağ asitlerinden oluştuğunu biliyor muydunuz? Bir fincan karpuz çekirdeği metabolizmanıza ihtiyaç duyduğu enerjiyi verecektir. Tabiki porsiyonlara dikkat etmekte fayda var:)
Kemik Erimesini Önler
Karpuz çekirdeğini düzenli tüketerek, kemik erimesi (Osteoporoz) riskini önleyebilirsiniz. Karpuz çekirdekleri günlük magnezyum ihtiyacının %140'ını tek seferde karşılayabilen inanılmaz bir kaynaktır. Ayrıca bakır, manganez ve potasyum açısından da zengin olan karpuz çekirdeği kemik sağlığına katkıda bulunur, kemiklerinizi güçlendirir ve mineral yoğunluğunu artırır.