"Uzak doğu'nun havyarı" olarak bilinen kuş yuvası çorbasının görünüşü pek iştah açıcı değil bize göre, ama Çinliler bu çorbaya bayılıyor.
Çinliler bu çorbayı içerek daha genç kalacaklarına, daha uzun yaşayacaklarına , daha güçlü bir vücuda sahip olacaklarına inanıyorlar. Geleneksel Çin tıbbına göre özellikle cilt sağlığı için mucizevi etkiye sahip!
Hamile olan kadınların bebeklerinin daha sağlıklı olduğu, hamilelik sonrasında saç dökülmesine iyi geldiği, bağışıklık sistemini günlendirdiği, içenin daha enerjik olduğu düşünülüyor.
Kuş Yuvası Çorbasının Tarihi
İlk kez Min Hanedanlığı döneminde tüketilmeye başlayan bu çorba, yüzyıllardır Çin Mutfağında sevilerek tüketilmiş ve nesillerdir çinlilerin vazgeçemediği bir lezzet olmuş. Bazı efsanelere göre Çinli kaşif Zhen'in bu çorbayı ilk yiyen kişi.
Kuş Yuvası Çorbası Çok Maliyetli!
Kuş yuvası çorbası oldukça maliyetli. 1 kase çorbanın maliyeti 100 dolar civarında. Maliyetli olmasının nedeni bu yuvaların nadir olması ve toplamanın çok zor olması.Bu kuş cinsi yuvalarını çok yüksek yerlere yapıyorlar. doğal olarka karanlik magaralara dalmak, dik kayaklıklara tırmanlık oldukça riskli. . En ufak dikkatsizlik bile ölüme neden olabiliyor.
Peki niye böyle bir risk alıyorlar derseniz bu yuvaların kilosu 10.000 dolara bile alıcı buluyor.
Kuş Yuvası Çorbasının Tadı Nasıl?
Jolemsi bir kıvamı var, pek de tadı yok. Çinliler genellikle bu çorbayı akide şekeri ile pişiriyorlar. Şeker yerine ılık sütle yapan da oldukça fazla.