Tarihin ilk zamanlarından beri bitkiler, hem tedavi amaçlı hem de baharat olarak kullanılmıştır. Doğa tam bir hazıne. Her bitkinin ayrı bir şifası vardır.
Bugün sizlere karanfilin faydalarını ve karanfil çayının nasıl yapıldığını anlatacağız.
Karanfili sıcak suda uzun süre bekletmek aromasının daha fazla ortaya çıkmasını sağlıyor ve kimyasal bileşenlerini serbest kalmasına neden oluyor. Yapılan araştırmalar bu çayın, vücuttan toksinlerin atılmasını sağladığını gösteriyor.
Karanfil çayı nasıl yapılır?
1 çorba kaşığı karanfili 1 bardak kaynar suya atıp 5 dakika demleyin. Karışımı süzüp sıcakken için. Bu karışımı buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz.
Peki karanfil çayının faydaları nelerdir? Gelin öğrenelim:
✔️ El dezenfektanı olarak kullanılabilir. Karanfil güçlü bir dezenfektandır.
✔️ Sindirim kolaylaştırır.
✔️ Kabızlık sorununa birebir.
✔️ Gaz giderici, şişkinliği azaltır.
✔️ Mide kramplarını azaltır.
✔️ Anti septik özelliğ ivar. Ağız ve diş sağlığını korur. Ağız kokusunu gider.Karanfil çayı ile gargara yapmak ağız yaralarına iyi gelir. Diş eti iltihabında çok etkili. Diş ağrılarında ilk başvurulanlardan...
✔️ Vajinal mantar enfeksiyonlarında soğumuş karanfil çayı ile duş alınabilir. 1 bardak karanfil çayına 4 bardak su kullanarak seyreltebilirsiniz.
✔️ Kanser tedavisinde faydalı
✔️ Ateşi düşürmek için kullanılabilir.
✔️ Bağırsakların hareketini hızlandırır.
✔️ İltihaplanma gibi problemlerin önüne geçer.
✔️ Eklem ağrılarına iyi gelir.
✔️ Güçlü bir antioksidandır. Cilt lekelerini azlatır.
✔️ Kilo vermek isteyenler için harika bir alternatiftir.
✔️ Balgam söktürücü etkisi var, boğazda ve yemek borusundaki mukusu gevşetir.