Saçınızı Kökten Uca Besliyor, Işıl Işıl Parlatıyor! İşte Muz İle Yapılan 3 Farklı Saç Maskesi

Sayısız sağlık faydalarıyla tanıdığımız muz; güzellik rutininizin de vazgeçilmez bir parçası haline gelecek. İşte birçok ünlü ismin kullandığı doğal saç maskeleri. Bu tarifleri uyguladıktan sonra sonuçlarına gerçekten şaşıracaksınız.

Yüz maskesi neredeyse artık 5 yaşındaki çocuk bile biliyor ama saç maskeleri henüz bu kadar popüler değil. Nasılki yüz maskesi cildinizi besler ve nemlendirirse, saç maskesi de saçınızın durumunu ve sağlığını iyileştirmek için benzer şekilde etki gösterir. Saç maskeleri ayrıca derin bakım tedavileri veya yoğun saç bakım ürünleri olarak da adlandırılabilir. Saç maskelerini, saç kremleri ve yumuşatıcılardan ayıran özelik ise daha konsantre olmaları ve daha uzun uygulama süreleridir.

Muz , bal ve hatta yumurta sarısı gibi günlük hayatta sıkça kullandığımız ürünlerden yapılan bu maskeleri evde kendiniz yapabileceğiniz gibi hazır ürün olarakta satın alabilirsiniz.

Bu haberimizede size hindistanda oldukça popüler olan ve detaylarını india.com'dan aldığımız Muz ile yapılan saç maskeleri hakkında bilgileri sunacağız. Öncelikle muz hakkında kısa bir bilgi verelim. Muz, besleyici özelliğinden dolayı saç problemlerine de iyi gelen harika bir besin. İçerisindeki potasyum ve vitaminler saç köklerini güçlendirir, antimikrobiyal özellikleri kepeği tedavi eder. Bu süper meyveyi güzellik rutinine dahil etmek için muzlu saç maskesi tarifleri uygulayıp şaşırmaya hazır olun. İşte o tarifler.

PARLAK SAÇLAR İÇİN SÜPER 4'LÜ: MUZ, YUMURTA, BAL, ZEYTİNYAĞI

1 adet olgun muz, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı balı bir kapta karıştırın. Bir blender kullanarak iyice karıştırın. Karışımı süzmek için müslin bezi kullanabilirsiniz. Temiz ve kuru saçınızı bölümlere ayırıp saçınıza eşit bir şekilde uygulayın. Saç bonesi ile saçınızı sarıp 1 saat bekletin. Saçınızı şampuan ılı yıkayıp ve soğuk suyla durulayın. Bu maske parlak saçlar için uygundur. İçinde bulunan yumurta sarısı saçın büyümesini iyileştirebilir. Yağlı saçlarınız varsa, sadece yumurta beyazını kullanın.

KIRILGAN SAÇLAR İÇİN: MUZ, AVOKADO, ZEYTİNYAĞI

Bu saç maskesini hazırlamak için 1 adet olgun muz ve yarım adet olgun avokadoyu bir kapta ezin. Ardından içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra temiz ve kuru saçınıza uygulayın. Ardından başınızı bir saç bonesi ile kapatın. Maskeyi 30 dakika beklettikten sonra şampuanla yıkayıp ılık su ile durulayabilirsiniz. Bu saç maskesi, kırılgan saçları olan insanlar için idealdir. Saç köklerinizi güçlendiren yüksek düzeyde protein içerir ve niasin, folat, yağ asitleri, pantotenik asit vb. gibi diğer besinler saç uzamasına yardımcı olur.

TÜM SAÇ TİPLERİ İÇİN: MUZ, HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI, HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ

Hazırlamak için 1 adet olgun muzu bir kapta ezin ve içine 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü ekleyin. Maskeyi uygulamadan önce saçınızı şampuanla yıkayın ve kurumasını bekleyin. Ardından maskeyi uygulayın. Saçınızı saç bonesiyle sarıp 30 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayabilirsiniz. Bu saç maskesi tüm saç tipleri için faydalıdır. Hindistan cevizi yağında bulunan yağ asitleri, saça derinlemesine nüfuz eder ve besleyerek hacim kazandırır. Bu maske ayrıca saça nem ve uzun süre parlaklık verir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Makyaj ve Güzellik Haberleri