Ev kazaları sık sık hepimizin başına geliyor. Bunlardan biri de yanıklar...
Yanık sonucu oluşan yaralar, genişliğine bağlı yanıklar ve derinliğine bağlı yanıklar olmak üzere iki grup altında toplanabilir.
Genişliğine bağlı yanıklar küçük, orta ve büyük yanıklar olmak üzere sınıflandırılır.
Derinliğine bağlı yanıklar ise 1. derece yanıklar, 2. derece yanıklar ve 3. derece yanıklar olarak sınıflandırılır.
2. derece ve 3. derece yanıklar ciddi yanıklardır ve vakit kaybetmeden en yakın hastaneye gidilmelidir.
Çiğ patatesin yatıştırıcı ve düzenleyici olmasının yanısıra antibakteriyel özelliği sayesinde yanıklarda oldukça etkilidir. Derin olmayan 1. dereceli yanıklarda kullanılabilir.
PATATESİ YANIĞA NASIL UYGULAMALIYIM?
- Patatesi rendeleyin.
- Yanığın olduğu yere hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
- 30 dakika bu şekilde bekleyip sonrasında soğuk su ile yıkayın.
Gün içerisinde ara ara bu işlemi tekrarlayarak etkisini artırabilirsiniz.