Hepimizin bildiği, hatta çocukluktan itibaren sürekli duyduğumuz bir bilgi vardır ki o da su içmenin ne kadar faydalı olduğu.. Bu bilgi kesinlikle doğrudur ve her bir canlı için olmazsa olmaz hayatî bir içecek olan su, aslî ihtiyacımızdır. Bunda hemfikiriz.
Günde içilmesi gereken miktar, kişinin kilosuna göre değişim gösteriyor olsa da, standart olarak günde 8 bardak su içilmesi tavsiye edilir.
Sürekli karşımıza çıkan, televizyon ekranlarında gördüğümüz, uzmanların su içmemiz ile ilgili hatırlattıkları bilgiler artık belleğimize iyice yerleşti. Hatta artık kullandığımız telefonlarda bile uygulama olarak kullanabileceğimiz ve bize su içmeyi hatırlatan programlar mevcut.
Tüm bunların dışında şimdi sizlere belki bu zamana kadar hiç bilmediğiniz bir bilgiden bahsedeceğiz: "Ne zaman su içmemeliyiz."
Evet su içmek oldukça faydalı fakat, suyun içilmemesi gereken zamanlar da var. Durum böyle olunca, suyu ne zaman tüketmemeliyiz sorusu akıllara geliyor. O halde hangi durumlarda su içmemeliyiz gelin hep birlikte öğrenelim.
Meyve yedikten sonra su içilmemelidir
Eğer meyveden sonra su içerseniz, bu durum midede yoğun asit oluşmasına sebebiyet verebilir.
Yemek arasında ve yemekten hemen sonra su içilmez
Eğer yemek yerken aynı zamanda, veya hemen yemekten sonra su içerseniz hazmetmeniz zorlaşabilir.
Tatlı yedikten sonra su içilmez
Eğer tatlıdan sonra hemen su alıyorsanız aman dikkat! Çünkü tatlı sonrası yemek, şekeri aniden yükseltebilir
Çok acı ve baharatlı yiyeceklerden sonra su içilmez
Eğer baharatlı ve acı yiyeceklerden sonra su alınırsa, bu durum gastrit ve reflü gibi rahatsızlıkları tetikler.
Kustuktan hemen sonra su içilmez
Hemen hemen herkes kusmanın verdiği boğazda ki yanma ve tahrişi önlemek için sonrasında su alma ihtiyacı hisseder. Oysa kustuktan sonra su içmek, yemek borusunda kalan mide asidini artırır.
Çok koştuktan sonra su içilmez
Koşu sonrası hemen su içme ihtiyacı hissedilir. Koşmanın verdiği yorgunluk ve terleme ile suya eli giden sporcular görürüz. Oysa koşu sonrası su içmek, dalak ve karaciğeri büyütür.