Güneş yanığına ne iyi gelir, güneş yanığı en çabuk nasıl geçer?

Yaz aylarında havuz başında ya da sahilde zaman geçirmek güzel olsa da güneş yanıkları can sıkıcı olabiliyor. Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı en çabuk nasıl geçer? İşte yanıtı

Yaz aylarında en sevilen aktivite havuz ve denizde eğlenmektir. Ancak güneş ışınları bazen çok yakıcı olabiliyor. Güneşin yıkıcı etkilerini yaşamamak için mutlaka güneş kremi kullanmak gerekiyor. Güneş kremi kullanmayı unuttuysanız ya da güneş kreminiz yeterli korumayı sağlamadıysa cildiniz kızarabilir, gerginleşebilir ve güneş yanıkları oluşabilir. Güneş yanığı olan bölgeler su toplayabilir, iltihap kapabilir sonuç olarak da ciltte lekeler kalabilir.

GÜNEŞ YANIĞI DURUMUNDA YAPILMASI GEREKENLER

Hafif güneş yanığı durumunda, uzmanlar ılık bir duş almanızı tavsiye eder. Bu, cildi temizlemek ve ferahlatmak için iyi olacaktır. Duş sonrası güneş yanığına tedavisi için eczacınızın tavsiye ettiği bir ürünü kullanabilirsiniz. Yanık daha kötü durumdaysa, iyileşme yoksa ağrının şiddetlenmesi durumunda hedefe yönelik bir ilaç kullanılmalıdır. Bu tipik olarak kortikosteroid bazlı olacaktır.

Cildinde hafif güneş yanığı olanlara yardımcı olabilecek küçük bir doğal çare önermek istiyoruz. Bu güneş sonrası bakım karışımı salatalık ve doğal gül suyu ile hazırlanıyor. Salatalık cildi arındırıp canlandırırken gül suyu da nemlendirip rahatlatacak. Bir blender içerisinde 1 küçük salatalığı dilimleyin, üzerine 1 yemek kaşığı gül suyu ekleyin. Blenderda püre haline getirin ve gazlı bez ile yanık bölgeye uygulayın. Bu solüsyon hafif güneş yanıklarına çare olacak. Ancak yanık daha kötü durumdaysa mutlaka bir hekime danışmalısınız.

Güneş yanığı olan bölgelere bir gazlı bez yardımıyla bu ürünleri de uygulayabilirsiniz.

  • Yoğurt
  • Siyah çay
  • Salatalık
  • Aloe vera
  • Elma sirkesi (1 bardak suya 1 kaşık karıştırılarak)
  • Yulaf ezmesi ( Su ile yapılmış püre şeklinde uygulanabilir)

GÜNEŞ YANIĞI DURUMUNDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ

  1. Her gün ılık su ile duş alın ve kimyasal ürünler kullanmaktan kaçının.
  2. Güneş yanığı olan bölgeleri asla sürtmeyin.
  3. Sık sık su için.
  4. Dar ve polyester giysiler giymekten kaçının.
  5. Güneş yanığı tamamen geçene kadar tekrar güneşlenmeyin ve güneşte kalmaktan kaçının.
  6. Yanık olan bölgede su toplama ve benzeri bir durum varsa dokunmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Faydalı Bilgiler Haberleri