Semizotu; potasyum, protein, demir, A vitamini, sodyum, omega3, C vitamini, kalsiyum, B6 vitamini, karbonhidrat, magnezyum, lif içerdiği için besin değeri oldukça zengindir.
Semizotu;
- Enerjini yüksek tutar
- Uzun süre tok olmanızı sağlar.
- Kas sisteminizi güçlendirir.
- Beyin fonksiyonlarınının düzenli çalışmaını sağlar.
- Hafıza ve konsantrasyon için çok iyidir.
Dr. Ender Saraç semizotu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
"Semizotu yoğurt ile beraber tüketilirse omega3, protein, d3 vitamini ve kalsiyum kaynağı olur. Üzerine ceviz de serperseniz Omega 3 değerini daha da artırırsınız."
Bu kadar faydalı olan ve kolay ulaşılabilen bir sebzeyi sofralarınızdan eksik etmeyin.
Hemen yoğurtlu semizotu salatası tarifini verelim.
YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI
İhtiyacınız olanlar;
- 1 demet semizotu
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapalım;
✔️ Semizotunu güzelce yıkayıp tek tek yapraklarını çıkarın.
✔️ Bir kasede yoğurdu az su ile güzelce ezin. Muhallebi kıvamına gelsin.
✔️ Ezilmiş sarımsağı ve tuzu da ekleyip karıştırın.
✔️ Semizotu yapraklarını yoğurda ekleyin ve servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Cevizle süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.