Buzdolabını nasıl temizlemeliyiz? Buzdolabı temizlerken nelere dikkat etmeliyiz?

Yoğun günlerin ardından buzdolabında artan yemekler, küflenmiş yiyecekler, bozulan gıdalar ve çürümüş meyveler canınızı mı sıkıyor. Buzdolabı temizliği zahmetli bir iş gibi gözükse de pratik bilgilerle 30 dakikada derinlemesine temizlik yapmak mümkün! Kurumuş yiyecek artıklarının, çürümüş sebze ve meyvelerin bakteri oluşturararak sağlığınızı riske atmasına izin vermeyin!

Buzdolabı düzenli temizlenmezse ne olur?

Düzenli bakım yapılmazsa, iç raflarda ve çekmecelerde lekeler ve yiyecek artıkları birikir ve bu maddeler koku yapabilir.Tüm bunlar hem yemek yapmanıza engel olur canınız yemek yapmak istemez, hem de sağlığınızı tehlikeye sokar.

Bu nedenle, haftada bir düzenli olarak buzdolabınızı derinlemesine temizlemeniz size her konuda fayda sağlayacaktır.

Buzdolabının içini nasıl temizleyebiliriz?

Buzdolabınızı temizlemenin en etkili ve güvenli yolu karbonat ve temiz bir bezdir.

  • Öncelikle buzdolabının içerisindeki herşeyi dışarı çıkarın. (Masanın üzerini bunun için en ideal yer:))
  • Buzdolabı raflarını ve çekmecelerini çıkarın. Sıcak su ve yumuşak bulaşık sabunuyla güzelce yıkayıp bol suda durulayın.Sıcak suyla temas ettirmeden önce tüm cam bileşenlerin oda sıcaklığına ısınmasını bekleyin; aksi takdirde çatlayabilir. İnatçı yiyecek dökülmelerini aşındırıcı olmayan bir temizleyici ile çıkarmadan önce dökülenleri yumuşatmak için birkaç dakika ılık, ıslak bir bezle örtün.
  • Karbonat kokuları gidermek için idealdir. Buzdolabınızın içini 1 ölçek karbonat ve 7 ölçek su karışımı ile temizleyin. Kokular yiyeceklere geçebileceği için kimyasal kullanmaktan kaçının. Bezin ulaşamadığı küçük alanları kürdan yada kullanılmamış temiz bir diş fırçası ile temizlemeye çalışın.
  • En son nemli bir kuru bezle kurulayın.
  • Tüm yüzeyleri temizleyip kuruttuktan sonra açık bir kaba kuru karbonat koyarak buzdolabının olası kokularını engelleyebilirsiniz.
  • Buzdolabınız temizlendikten sonra yiyeceklerinizi yerleştirmeye başlayabilirsiniz.

Buzdolabına yiyecekleri yerleştirirken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Açıkta yiyecek bulunmamasına özen gösterin. Bunun için cam kaplar tercih edebilir ya da streç film ile sarabilirsiniz.
  • Yumurtayı yıkamadan buzdolabına yerleştirin.
  • Kavanozların kapaklarında küf varsa kavanozları değiştirin.
  • Bozulmaya yüz tutmuş yiyecekleri tekrar dolaba yerleştirmeyin.

Artık, buzdolabının kapağını açtığınızda içiniz ferahlayacak, daha severek yemek yapmak isteyeceksiniz. Temizleme işlemini rutin olarak haftada bir kez uygulayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Faydalı Bilgiler Haberleri