Kabak çekirdeği son derece besleyicidir ve güçlü antioksidanlarla doludur. Kabak çekirdeklerini yemek, birçok besinin eksikliklerini gidermeye yardımcı olmanın yanı sıra çeşitli sağlık sorunlarına karşı da koruma sağlayabilir.
Kabak çekirdeğinin araştırmalarça kanıtlanım faydaları arası kalp sağlığını, kan şekerini, doğurganlığı ve uyku kalitesini iyileştirdiği gösterilmiştir. Hatta belirli kanser türlerine karşı koruma sağlayabilirler.
Zengin besin içeriği sayesinde sizi zinde tutacak enerji sağlarlar vede ruh hali ve bağışıklık fonksiyonu gibi diğer sağlık yararlarıda vardır. Peki ya kabakları çekirdekleri ile yerseniz ne olur?
Kabaç çekirdeklerini kabuklarıyla birlikte yemeniz büyük ölçüde güvenli olsa da, bütün kabak çekirdeği bazı insanlar için sorun yaratabilir.
İnflamatuar bağırsak hastalığı (IBD) olarak da bilinen Crohn hastalığı veya ülseratif kolit gibi sindirim sorunları olan kişiler, bütün kabak çekirdeğini tüketmemeleri uzmanlar tarafından önerilmektedir. Yinede yenilecekse sınırlı bir miktarda tüketilmelidir.
Bunun nedeni, lif açısından zengin tohumların bağırsak iltihabını şiddetlendirebilmesi ve mide rahatsızlığı, ishal, ağrı, şişkinlik ve diğer semptomlara neden olabilmesidir
Ayrıca herşeyin azı karar çoğu zarar prensibine burada da uymak gerekir. Kabak çekirdeği çok küçük olduğu için ölçüyü kaçırmak çok kolaydır. Bu nedenle, sindirim sistemi rahatsızlığınız olmasa bile onları yerken porsiyon boyutlarına dikkat etmelisiniz.
Kabak çekirdeğinin faydalarından tamamen yararlanmak ve olası zararlarını en aza indirgemek için beraberinde su tüketilmelidir. Çünkü su liflerin sindirim sisteminizde hareket etmesine yardımcı olmak için hayati önem taşır.