Son yıllarda açlık tedavisi deyince akıllara gelen, hastalık ve tedavilere farklı bakış açıları ile bakmamızı sağlayan, bütün hastalıkların temelinde ise yanlış beslenmenin, kullandığımız kimyasalların yatmakta olduğunu anlatan, bu anlamda eserler bırakan Özbek asıllı merhum Aidin Salih, saç dökülmelerine de farklı bir bakış açısı getiriyor.
Saç dökülmesi bir çok kimsenin en fazla yakındığı sorunlarındandır. Günde herkesin belli sayılarda saç teli dökülür ancak, elimizi başımıza her götürdüğümüzde avuç avuç saç dökülmesi, banyo da su ile birlikte adeta akıp giden saçlar bir şeylerin yolunda gitmediğini gösteriyor . Bunun yanında çok fazla dökülerek başın belli kısımlarında açıklık oluşturan saç dökülmeleri ise, tedaviye başvurmanız gerektiğini gösteriyor. Aidin Salih, görsel anlamda yolunda gitmeyen her şeyin, bedenin içerisinden kaynaklandığını anlatıyor. Bundan yola çıkarak, saç dökülmensin altında yatan sebepleri Aidin Salih'ten sizler için araştırdık
Saç dökülmesi neden kaynaklanır ve nasıl durdurulur?
Yediğimiz hazır paketli gıdaların içerisinde bulunan katkı maddeleri, bayat yiyecekler, önceden kalıp ısıtılarak yenilen yemekler kanda toksik oluşturur. Kanda ki bütün zehirler tırnak ve saç diplerinde birikir. Kendisini bu zehirlerden arındırmak isteyen vücut ise çareyi toksiklerin dibinde biriktiği saçları dökerek bulur. Aslında her ne kadar görüntü itibari ile kesinlikle istemediğimiz bir durum olsa da, sistem bu şekilde kendisini koruma altına almaya çalışıyor. İşte tüm bu nedenlerden kaynaklı olduğu söylenilen saç dökülmesine karşılık, Aidin Salih öncelikle beslenme alışkanlığımızı değiştirmemizi tavsiye ediyor.
Bunların başında ise, kesinlikle bayat yememek, kalan yemeği ısıtıp yememek geliyor. Sonra ise hafta da üç kere zeytinyağı ile başa masaj yapmak, akşamları da sirke ile saç diplerini ovmak çözüm olarak gösteriliyor.
Şurası da var ki; eğer saçlar tamamı ile bitmiş ve kellik oluşmuş ise dönüşü yoktur fakat, dökülmeye başlayan saçların bu şekilde dökülmesinin durması ve yeniden çıkmaya başlaması kaçınılmazdır.