2021 Eylül Hacamat Günleri Ne Zaman? Eylül Ayında Hangi Günler Hacamat Yaptırmak Daha Etkilidir?

Hacamat tedavisi hangi hastalıklarda yapılır? 2021 Eylül ayı hacamat günleri nelerdir? Takviminizde bu günleri işaretlemeyi unutmayın...

Hacamat tedavisinin adını, son yıllarda detoks , beden temizliği ile birlikte duyar olduk. Vücuttan alınan pis kanın akıtılması olarak bilinen hacamat tedavisi, ayrıca Peygamber Efendimiz’in de yıl içinde belli zamanlarda uygulattırdığı bir tedavi yöntemidir

Kökeni çok eskilere dayanan hacamat tedavisi, yalnız hastalık zamanlarında değil, ayrıca sağlıklı kalabilmek, bağışıklığı güçlendirmek ve zinde bir beden için de olmazsa olmaz olarak görülen bütüncül tıp alanında ki tedavinin başında gelmektedir.

Hacamat tedavisi kanser hastalığından migrene, romatizmadan huzursuz bacak sendromuna varana kadar her hastalığın şifası için uygulanmaktadır.( Elbette ciddi rahatsızlıkları olan kimseler doktoruna danışmadan yaptırmamalıdır) Bu tedavi de en önemli ayrıntılardan biri ise, yapıldığı zaman dilimidir.

Eğer her hangi bir hastalık için uygulanıyor ve acil bir durum var ise; yapılan vakit gözetilmez fakat, düzenli olarak yapılan hacamat tedavisinde günlere riayet etmek, tedavinin bir parçası olarak maksimum ölçüde fayda sağlar.

Ay’ın yer yüzünde ki çekimi herkesçe malumdur. İnsanda kan seviyesinin yüzeye çıkması gibi durumları da etkileyen Ay'ın hareketleri, hacamat tedavisinde de önemli rol oynar. Hicri ay takviminde ise, Ay'ın çekimine göre hacamat günleri belirlenmiştir.

Bu duruma göre Eylül ayının en önemli hacamat günleri

  • 2 Eylül
  • 26 Eylül
  • 28 Eylül
  • 30 Eylül

Hacamat tedavisinde en önemli başlıca kural ise, uygulayan kişinin bu alanda eğitimli ve hijyen kurallarına dikkat ediyor olmasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Alternatif Tıp Haberleri