Yemek Pişirirken bu tavalardan uzak durun zehirliyor!

Yemek Pişirirken bu tavalardan uzak durun zehirliyor!

Yemek Pişirirken Seçtiğiniz tava sağlığınızı olumsuz anlamda etkileyebilir: Dikkati olmanızda yarar var

Yeni bir döküm tava aldığınızda asla pişirmemeniz gereken gıdalardan biri yumurtadır. Çünkü yumurta çok çabuk yanabilir ve tavada iz çıkmasına neden olabilir.

Demir döküm tavalarda pişirmesi en tehlike olan yiyecek domates sosudur. Bunun nedeni ise şu şekilde açıklanabilir:

Domates asit içeren bir sebzedir. Domates sosunu pişirmeye başladığınızda tavadaki metallerle domatesin içinde bulunan asit birbiri ile etkileşime girerler. Bu sizin zehirlenmenize neden olabilir. 

Bu tarz tavalar içlerine daha önce pişirdiğinizi yiyeceklerin kokularını hapsedebilirler. Bu nedenle bu tavaların içinde kokulardan çabuk etkilenen tatlılar pişirilmemelidir. 

Demir tavalar bazen yapışkan olabiliyorlar. Bu nedenle bu tavalarda hamsi gibi balıklar pişirilmelidir. 

Buzdolabından çıkardığınız köfte ya da tavuğu da direk olarak tavanın içine atmamak gerekir. Bunun yerine bu yiyecekleri oda sıcaklığında bekletin o şekilde tavada pişirmek gerekir. 

Sıcak yemeklerde demir döküm tavalara asla konulmamalıdır. Bu gibi yiyecekler tavanın paslanmasına neden olur. 

HABER7

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.