Turşuyu Yapmak bu kadar kolay olmamıştı tam bir haftada oluyor ve tadı çok daha...

Turşuyu Yapmak bu kadar kolay olmamıştı tam bir haftada oluyor ve tadı çok daha...

Turşu Yapmak isteyenlere harika ve pratik bir tarif var.. Mutlaka sizde denemelisiniz.

Turşu yapmak kadar keyifli bir şey yok elbette. Turşuyu yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Yaptığıınızda sizde şaşıracaksınız

Çünkü haftalarca beklemenize gerek kalmadan 1 haftada turşunuzu yiyebileceksiniz yapmanız gereken bu harika tarifi uygulamak. Hoşunuza giderse sizlerde arkadaşlarınızla mutlaka paylaşın

MALZEMELER
1 kilo istediğiniz turşuluk sebze
Yarım çay bardağı kefir
1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
2-3 diş sarımsak
Maydanoz
1 litre içme suyu

TURŞU
Suyu kaynatın. İçinde kaya tuzunu eritin, soğumaya bırakın.
Yıkadığınız sebzeleri ve sarımsakları cam kavanoza sıkıştırarak yerleştirin.Kefir ve soğumuş salamura suyunu sebzeleri 2 parmak geçecek şekilde kavanoza ekleyin.
Sebzelerin hava ile temas etmemesi için üzerini maydanoz ile kapatın.
Üzerine ayrıca bir ağırlık koyabilirsiniz.
Kavanozun kapağını kapatın ve oda sıcaklığında fermantasyon için beklemeye bırakın.
2-3 günde bir kavanoz kapağını gevşetip biriken gazı çıkartın.
7-10 gün sonunda lezzetli ve probiyotik özellikli, bağırsak dostu turşunuz hazır. Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.