Pişirdiğiniz Bu yemekleri bekletmeyin verdiği hasarı tahmin edemezsiniz

Pişirdiğiniz Bu yemekleri bekletmeyin verdiği hasarı tahmin edemezsiniz

Pişirdiğiniz yemekler sonunuz olabilir! Bu hayati bilgiyi sizde arkadaşlarınızla mutlaka paylaşın

Aşağıdaki Yiyecekleri Asla Tekrar Isıtmayın

Tavuk

Tavuk, en fazla buzdolabında saklanan yiyeceklerdendir, çünkü çabuk bozulmaz ve ısıtıldığında da tadını korumaktadır. Ama tavuk aslında ya taze pişmiş ya da soğuk olarak tüketilmelidir.

Mantar

Bu besini hazırlamak için birçok yöntem mevcuttur ve hazırladıktan sonra da yeniden ısıtmak fikri kulağa doğru gelebilir. Ancak mantar tüketmenin en ideal yolu, henüz besin değerlerini ve sağlığa olan olumlu özelliklerini muhafaza ediyorken taze olarak hazırlayıp tüketmektir.

Patates

Patates birçok besleyici içermektedir ve buzdolabında birkaç gün muhafaza edilebilir; ancak onu asla tekrar ısıtmamalısınız. Çünkü tekrar ısıtmak tadını bozabilir, içeriğini değiştirebilir, hatta zehirli hale dahi getirebilir.

Ispanak

Bu yeşil sebze, beslenme diyetiniz için tavsiye edilmektedir. Ancak bu besini tekrar ısıtmaktan kaçınmalısınız çünkü içeriğinde yüksek oranda nitrat bulunmaktadır ve bu madde de yüksek ısıya maruz kaldığında nitrite dönüşmektedir. 

Pancar

Pancar da, yeniden ısıtıldığında nitrite dönüştüğü bilinen nitrat içermektedir. Bu sebeple pancar da; eğer sağlık problemleri ile karşılaşmak istemiyorsanız; yeniden ısıtmaktan kaçınmanız gereken besinlerdendir. 

Kereviz

Eğer çorbanızda kereviz bulunuyorsa, vücudunuza verebileceği zarardan dolayı tekrar ısıtmaktan kaçının. Kerevizde de, tekrar ısıtıldığında nitrite dönüşen nitrat bulunmaktadır.

Yumurta

Yumurta, aromasının ve kıvamının değişmesi sebebi ile fazlaca ısıtılan bir yiyecek değildir. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.