Pilavı eğer böyle pişiriyorsanız hasta olabilirsiniz! Doğru yöntem bu

Pilavı eğer böyle pişiriyorsanız hasta olabilirsiniz! Doğru yöntem bu

Pilav pişirme şekliniz hatalı olabilir ve hasta olabilirsiniz. Bu uyarıları mutlaka dikkate alın..

Yanlış pilav pişirme yöntemi sağlığımızı etkileyebilir ve zamanla kalıcı sorunlara yol açabilir.

Sağlıklı bir pilav pişirme yöntemi için bunu mutlaka uygulayın...
 

Pilav pişirme yöntemini sizi hasta edebilir ve hatta öldürebilir. Yeni araştırmanın sonucunu görünce pilav yönteminizi bir gözden geçirmeniz gerekecek.

Pilavınız yeterince lezzetli oluyorsa, pilav pişirme şeklinizde hiçbir problem olduğunu düşünmüyorsunuzdur. Ancak yapılan araştırmaya göre, pilavı yanlış pişiriyor olabilirsiniz.

Uzmanlar, pilav pişirirken yeteri kadar su kullanmamanın kalp krizi, kanser ve daha pek çok hastalığa neden olduğunu söylüyor.

Bol suda pişirmek, tahılları arsenikten arındırarak her türlü kimyasal zehirlenme ihtimalini önlüyor. 

Pirinci bir gece önceden suda bekletmek toksin seviyesini %80'e kadar azaltıyor.Arsenik, endüstriyel atıklar ve geçmişte kullanılan böcek ilaçları yoluyla pirince bulaşıyor. Profesör Andy Meharg, pilavı 3 farklı şekilde pişirerek kimyasal seviyesini test etti.

İlk olarak 2'ye 1 oranında su kullandı. Pişirme sırasında su tamamen emildi. Su oranını 5'e yükseltmek arsenik seviyesini yarıya kadar düşürürken, bir gece önceden ıslatmak toksinin çoğunu yok etti.

Önerilen Pilav Pişirme Tarifi:

Pirinçleri önceden yıkayıp 4-5 dakika dinlendirelim.
- Pirinçleri kavururken beyaz kalması için birkaç damla limon sıkalım
- Pirince su ekledikten sonra karıştırmamaya dikkat edelim
- Ve Kısık ateşte pişirin
- Demlendirdikten sonra servis edebilirsiniz

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu (Sade pirinç pilavı için 1 bardak su kullanılmalı) Önerimiz hazır tavuk suları yerine kendi haşlamış olduğunuz tavuğun suyu olmalıdır.
1 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Pirinç pilavı tarifine pirinçleri yıkayarak başlamanızı öneririz. Yıkanan pirinç dinlenirken altı yapıştırmayacak bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritelim. Pirinçleri  süzgeçte sudan geçirin ve kızaran yağda rengi değişine kadar kavurun.  Dinlenmiş pirinçlerinizi tencereye koyup üzerine birkaç damla limon sıkın. 1 dakikadan az süre karıştırın.

Suyunuzu ekleyin ve ocağın altını kısıp pilav tenceresinin kapağını kapatın. Yaklaşık 10 dakika sonra kapağını kaldırın bir kaç kez karıştırıp suyunu çekmiş mi diye kontrol edin. Suyunu çektiyse altını kapatın ve dinlenmeye alın.  Bir süre dinlendikten sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Dilerseniz haşlamış olduğunuz tavuğu  tifterek  pilavınızı servis ederken üzerine ekleyebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.