Pilavı böyle pişirirseniz yapış yapış olmasını engelleyebilirsiniz

Pilavı böyle pişirirseniz yapış yapış olmasını engelleyebilirsiniz

Pilav pişirme şekliniz hatalı olabilir: Bu yöntemle daha harika pilavlar pişirebileceksiniz.

Pirinç Pilavını herkes güzel pişiremez. Ama güzel pişirenlerin kullandığı bir yöntem var:

Pilav hazırlarken en çok çekindiğimiz sorunlardan biri de pirincin yapış yapış olup tencerenin dibinin tutmasıdır. İşte bu soruna pratik bir çözüm.

Pilav yaptıktan sonra tencereyi temizlemek bir işkence halini alabilir. Bu sorundan limon kabuğu ile kurtulabilirsiniz.

Pirinçleri kavurup üzerine su eklemeden önce 1-2 parça limon kabuğu koyarsanız tencerenin dibinin tutmasını engelleyebilirsiniz.

Ayrıca pirinç tanelerinin pırıl pırıl olduğunu ve daha beyaz bir renk aldığını da göreceksiniz.

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.