Patlıcanların Yağ Çekmesini İstemiyorsanız bir de bunu deneyin!

Patlıcanların Yağ Çekmesini İstemiyorsanız bir de bunu deneyin!

Patlıcanların Yağ Çekmesini pek istemeyiz. O yüzden pişirmeye çekiniriz. Ama bu formül gerçekten işe yarıyor

Anlatacağımız bu pratik yöntemlerle artık gönül rahatlığıyla patlıcan yemeklerini yapıp sevdiklerinizle paylaşabileceksiniz.

İşte az yağ çekmenin püf noktaları;

Öncelikle patlıcanı tuzlu suda yaklaşık 5- 10 dakika bekletin ve kızartma işlemine başlayın. Bu işlem sonunda patlıcanlarınız hem beyaz hem de az yağlı olacaktır.

Teflon tavaya bir yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Patlıcanları bu yağa bulayın ve tencerenin kapağını kapatıp pişirin.

Yumurtalarınızı çırparak patlıcanları bandırın, ardından mısır veya normal una bulayın. Kızarmış patlıcanlarımızın daha az yağ çektiklerini göreceksiniz.

Kızartma yapacağınız kaba biraz sirke damlatarak fazla yağlardan kurtulabilirsiniz

Patlıcanları kızarttıktan sonra ılık suya sokup hemen çıkartın ve süzgece koyun

Başka bir yöntemde karnıyarık için; Patlıcanın başını ve sonunu kesmeden kızartın. Bu sayede karnıyarık yaptığımızda sizi rahatsız eden yağlardan kurtulmuş olursunuz.Mynet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.