Nohudu Pişirme Şekliniz Sizi hasta edebilir sakın böyle pişirmeyin

Nohudu Pişirme Şekliniz Sizi hasta edebilir sakın böyle pişirmeyin

Nohut Yemeği Pişirirken yapılan bu hata sizi hasta edebilir. O yüzden dikkatli olmanızda yarar var: Bakınız tehlike ne?

Uzmanlar nohutla ilgili yaptıkları uyarıda zehirlenme uyarısı yaptılar. 

Bilirsiniz nohut yemeği yapılmadan önce ıslatılır. İşte ıslatmış olduğunuz o kase içerisindeki suyu mutlaka dökün. Sakın yemeğinizde kullanmayın. Bazı sosyal medya hesaplarında bu suyun atılmayıp yemeklerde kullanılması gerektiğine dair iddialar var.

Uzmanlar bu yanlışa karşı uyarıyor. Bu su zehirdir. Bu suda herhangi bir vitamimn olmadığı gibi aksine zararlı bir zehir bulunmaktadır.

Nohudu önceden ıslatmanın amacı zaten zehirden kurtarmak için ıslatıp tüketmektir.

NOHUTUN FAYDALARI NELERDİR?

Nohut kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, bakır, çinko ve demirin yanı sıra, A vitamini ve betakaroten açısından zengin olan bir baklagildir.  Bağırsakları koruyan nohut aynı zamanda iyi bir kansersavar olma özelliğine sahiptir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.