Ananası Bugüne kadar Yanlış soymuşuz israf etmeden soymak için bunu deneyin

Ananası Bugüne kadar Yanlış soymuşuz israf etmeden soymak için bunu deneyin

Ananas soyma şeklinizi yeniden gözden geçirin. Doğru Soyma tekniği işte bu...

ANANAS NASIL SOYULUR?


Lezzet bombası ananasın yapraklı üst kısmından ve tabanından bir parmak kalınlığında kesin. Meyveyi soyarken ve dilimlerken keskin bir bıçak kullanmaya özen gösterin.

Ananası çevreleyen siyah noktacıklı kabukları bıçak yardımıyla yukarıdan aşağı doğru kesin. Bu kabukları keserken derine inmeyin. Noktacıkların hemen yanından bıçağı vurmanız yeterli olacaktır.

Kabuklarından ayıkladığınız ananası yukarıdan aşağı olacak şekilde kesin ve 4 parçaya ayırın. Ananasın göbek kısımlarında bulunan sert yüzeyler yenmez. Bunun için bıçağı meyveye paralel bir şekilde tutun ve tek seferde bu sert bölümleri kesin.

Ananası tamamen temizledikten sonra minik küpler şeklinde dilimleyin. Afiyet, bal, şeker olsun :)

ANANAS NASIL SAKLANIR?

Ananas, kabukları soyulduğunda hızlı bir şekilde bozulmaya müsait bir meyvedir. Ananası kabukları soyulmadan oda sıcaklığında maksimum 2 gün saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız bunun için buzlukta bekletmelisiniz. Ananası buzlukta saklamak için kabuklarını soymalı ve dilimleyerek hava geçirmez poşetlere koymalısınız. Buzluktaki ananası ise 6 ay boyunca saklayabilirsiniz.

MYNET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.