7'den 70'e herkes bayıla bayıla yiyor Herkes bu lezzete hayran. Yapımı ise çok basit..

7'den 70'e herkes bayıla bayıla yiyor Herkes bu lezzete hayran. Yapımı ise çok basit..

Eğer evde karnabaharı sevmeyenler varsa bu tarifle kısır döngüyü ortadan kaldırabilirsiniz.

FIRINDA KARNABAHAR KIZARTMASI İÇİN MALZEMELER
Bir adet küçük boy karnabahar
2 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Toz biber
Tuz
FIRINDA KARNABAHAR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?
İlk olarak karnabaharı çiçeklerine ayırın ve yıkayın.


Ardından çiçeklere ayırdığınız karnabaharları kaynar suda 15 dakika haşlayın ve süzün.
Sarımsakları havanda ezin.


Teflon tavada tereyağını eritin ve içine sarımsaklar ve baharatları ilave edip bir iki dakika kısık ateşte çevirin, ocaktan alın.


Hazırladığınız bu sosu karnabaharla harmanlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Karnabaharları tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Yoğurtlu mayonezli sosla servis ederek yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

MYNET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.