Koreli kadınların güzellik sırları

Koreli kadınların güzellik sırları
Koreli kadınların sağlıklı, parıldayan, ipek gibi saçları pek çok kadının merak konusu oldu bile... Bu kadınların neler yaptığı, günlük rutinlerinin neler olduğunu siz de merak ediyorsanız buyrun yazımıza...

Koreli kadınlar saç ve cilt bakımlarına çok önem veriyorlar. Koreli kadınların güzelliği ülkemizde de son yıllarda merak konusu oldu. Saçları uzun, parlak ve çok bakımlı... Kellik problemi neredeyse hiç yok. Bunda genetik faktörlerin büyük rolü var elbet ama günlük rutinleri de etkiliyor.

İşte o rutinler...

Saç Fırçası

Saç derilerinin pul pul dökülmesini önlemek için dolaşımı artıran saç fırçası kullanıyorlar. Özellikle yıkama sonrası fırçalarını saç tiplerine göre özel seçiyorlar.

Saç Masajı

Çoğu Koreli kadın şampuandan önce saç derilerine bir kaç dakika derinlemesine nazikçe masaj yaparlar. Kimyasal bazlı şampuanlar yerine daha doğal besleyici bileşenler içeren şampuanlar tercih ederler. Ayrıca, 2'si 1 arada şampuan + saç kremi ürünlerini kullanmaktan da kaçınırlar.

Saç Maskesi

Koreli kadınlar her türlü hava koşulunda haftada bir gün saç maskesi yaparlar.

Argan yağı

Argan yağı Koreli kadınların ayrılmaz parçası olup, saçların kabarmasını önler. Çoğu koreli kadınlar dörte bir oranında su ve argan yağını karıştırıp saçlarına püstürtür. Özellikle saçları yıkadıktan sonra mutlaka bu işlemi uygularlar.

Saç Bakımı

Koreliler saçlarını yıkamak için karbonatlı su kullanırlar. Karbonatlı su, kafa derisinin PH seviyelerini dengelemeye ve gözenekleri etkili bir şekilde açmaya yardımcı olur.

Kimchi Mucizesi

Kimchi, Kore mutfağının ayrılmaz parçasıdır. Sarımsak açısından zeytin bu yiyecek saçlar için de mükemmel bir yiyecek olup saçların daha parlak ve daha güçlü olmasını sağlıyor.

Islak Saç

Koreliler ıslak saçla uyumuyorlar. Bu şekilde uyuyunca saçlarının kırılmaya daha meyilli olduğunu söylüyorlar.

Saç Kurutma Makinesini Çok Kullanmıyorlar

Saçlarını yıkadıktan sonra bir müddet mikrofiber havluyla sarıyorlar ve kendi halinde kurumasını sağlıyorlar. Eğer illa saç kurutma makinesi kullanacaklarsa da soğuk ayarda kurutmayı tercih ediyorlar.

Bunun yanında;

  • Bol bol su içmeyi ihmal etmiyorlar.
  • Günde 8 saat uyuyorlar.
  • Abartı makyaj yapmıyorlar. Kullandıkları ürünler daha doğal ve hafif ürünler.
  • Bol bol ceviz, fındık yiyorlar.
  • Doğal saç modellerini seviyorlar.
  • Yeşil çay hayatlarının bir parçası.
  • Yüz yogası onlar için çok önemli. Ayrıca yüzlerini havlu ile de kurulamıyorlar.
  • Kan akışını hızlandırmak için peelingden vazgeçmiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler