Orta Vadeli Program, sağlık sektörünü nasıl etkilecek

Orta Vadeli Program, sağlık sektörünü nasıl etkilecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Program'ın sağlık sektörü üzerindeki etkisi masaya yatırıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Program, 2024-2026 yılları arasındaki üç yıllık ekonomik hedefleri ve politikaları içeriyor. Sağlık sektörüne pazar erişim, sağlık ekonomisi, gerçek yaşam veri analizi gibi konularda araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunan ECONiX Araştırma, bu programı sağlık perspektifinden inceledi.

ECONiX Araştırma'nın incelemesine göre, Orta Vadeli Program, sağlık sektörünü "döviz kazandırıcı hizmet sektörleri" arasında sayıyor. Özellikle sağlık hizmetlerinin, verimlilik ve uluslararası rekabet gücü açısından destekleneceği vurgulanıyor. Bu politika, Türkiye'de yerel üretimi teşvik ederek jenerik ürünlerin ihracatını artırabilir.

Ayrıca, programda sağlık turizmine de önem veriliyor. Sağlık turizmi kapasitesinin geliştirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin artırılması hedefleniyor. Sağlık turizminin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması ve uluslararası rekabetçi bir konuma gelmesi amaçlanıyor.

Orta Vadeli Program'ın Kamu Maliyesi bölümünde, akılcı ilaç kullanımının teşvik edilmesi ve ilaç tedarik zincirinin güçlendirilmesi de öne çıkıyor. Akılcı ilaç kullanımının yaygınlaştırılması, ilaç ve tedavi maliyetlerinin düşürülmesine ve kaynakların daha verimli kullanılmasına katkı sağlayabilir.

Ancak, ECONiX Araştırma uzmanlarına göre, küresel ekonomik koşullar ve döviz kuru dalgalanmaları, bu politikaların uygulanmasını zorlayabilir. Döviz kuru dalgalanmaları, özellikle ilaç fiyatlarını etkileyebilir. Bu nedenle, bu politikaların hayata geçirilmesi sırasında döviz kurlarının dikkate alınması önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler