Kalp Damarlarını Açan, Kalp Yetmezliğine İyi Gelen, Bol Şifalı 2 Farklı Alıç Sirkesi Tarifi

Kalp Damarlarını Açan, Kalp Yetmezliğine İyi Gelen, Bol Şifalı 2 Farklı Alıç Sirkesi Tarifi
Alıç sirkesi, son yıllarda üzüm ve elma sirkesi kadar adını sıkça duyduğumuz bir sirke çeşididir. Özellikle kalp hastalarınin gözdesi olan bu sirkeyi içmek için illa hasta olmak da gerekmiyor. İşte tüm püf noktalarıyla Dr.Feridun Kunak ve Artizanmutfakk'dan 2 farklı alıç sirkesi tarifi.

Alıç özellikle geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında uzun yıllardır kullanılan bir meyvedir. Tıp alanında astım, mide ağrısı, öksürük, grip, romatizmal ağrı, nefrit, hemoroid, kalp hastalıkları, kanser ve diyabet için terapötik ajan olarak kullanılmasının yanı sıra, kalp-damar hastalıklarını tedavi etmek için de kullanılmaktadır. Geleneksel Çin tıbbının da önemli bir parçası olan alıç, çinliler tarafından yüzyıllardır sindirim sorunları, kalp yetmezliği ve yüksek tansiyon gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmakta.

Ülkemizde Batı ve Güney Anadolu ağırlıkta olmak üzere; genel olarak derelere bakan yamaçlarda, kayalık, taşlık yerlerdeki çalılıkların içinde, ormanlarda veya dağlık alanlara yayılmış olan alıç meyvesinin eylül-ekim aylarında hasatı yapılmaktadır. Alıç, askorbik asit, antosiyaninler ve flavonoidler bakımından zengin bir meyvedir. Hafif ekşi-tatlı arası bir tada sahip olan alıcı, çiğ tüketecebileceğiniz gibi çayını hazırlayabilir, reçelini-marmelatını yapabilir ve sirkesini hazırlayabilirsiniz.

alic-001.jpg

ŞU AN ALICIN TAM MEVSİMİ!

Pazarlarlarda bolca görebilirsiniz. Haftasonu dağlara doğru yürürseniz kendiniz de toplayabilirsiniz. Şifası bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış alıç sirkesini yapmak için vakit kaybetmeyin.

GELELİM ALIÇ SİRKESİNE!

Elma ve üzüm sirkesinden çok daha faydalı olan alıç sirkesi, doğal ilaç niyetine tüketilmektedir. Kalp damar hastalıklarında oldukça popüler olan bu meyve, idrar yolu enfeksiyonunun da hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor. Uykusuzluğa iyi gelen, yağ yakımını artıran, metabolizmayı hızlandıran, bağışıklığı güçlendiren bu minik meyve tam bir kalp dostu. Yapılan araştırmalar kalp damar ve tansiyon gibi rahatsızlığı olanların, böbrek yetmezliği yaşayanların düzenli alıç sirkesi tükettiklerinde çok büyük oranda iyileşme sağladığını ortaya koymuştur.

Ekranlarda görmeye alışkın olduğumuz Dr.Feridun Kunak da alıç sirkesini kullandıktan sonra daha rahat nefes alacağınızı, merdiven çıkarken soluk soluğa kalmayacağınızı, içerisinki probiyotikler sayesinde kabızlığa iyi geldiğini ve içtikten 1 ay sonra farkı göreceğinizi söylüyor. Feridun Kunak kendisinin de düzenli olarak her gün yatmadan önce 1 su bardağı suya 1 çorba kaşığı sirke karıştırıp içtiğini ifade ediyor. Özellikle kalp hastalığınız varsa, kalp kalp damarlarını açan kalp kasını güçlendiren bu tarifi mutlaka yapın diye üstüne basa basa vurguluyor.

DR.FERİDUN KUNAK'IN ALIÇ SİRKESİ TARİFİ

İhtiyacınız olan malzemeler: 4 litre su, 1 kilo alıç, 1 çay bardağı sirke ve 1 çorba kaşığı kaya tuzu.

Alıcı cam kavanoza yerleştirin. Ardından klorsüz içme suyunu, sirkeyi ve kaya tuzunu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerini bir bezle kapatıp lastik geçirin. 20-30 gün bekletin.

ŞEKERSİZ BALLI ALIÇ SİRKESİ NASIL YAPILIR?

Sirke satışı yapan, çeşitli atolyeler düzenleyen ve bilgilerini cömertlikle paylaşan @artizanmutfakk'ın alıç sirkesi ise şekersiz ve balla yapılıyor.

Alıçların içinde kurt olduğu dışındaki noktalardan belli oluyor, Onları mutlaka ayırın. Dağlardan kendinizin topladığı alıcı yıkamanıza gerek yok. Alıçları ezip hiç beklemeden 5 litrelik kavanozun yarısını doldurun. Kalanına da klorsuz su ekleyin. 1 su bardağı bal ilave edip steril bir bez ile kapatıp güneş görmeyen karanlık bir yerde 15 gün bekletin. Ara ara tahta kaşıkla karıştırın. 15 gün sonra sirke anası ilave edip meyveler dibe çökene kadar karıştırmanız gerekiyor. Daha sonra karıştırmayı bırakın, sirke anası oluşumunu bekleyin.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler