İlaç gibi gelecek! Baş ağrısını hızlı geçiren 10 doğal yöntem

İlaç gibi gelecek! Baş ağrısını hızlı geçiren 10 doğal yöntem
Baş ağrısı, genç yaşlı pek çok kişinin yaygın karşılaştığı ağrılardan birisidir. Bu durumlarda baş ağrısını ilaçsız geçirmek için evde doğal yollarla çözüm arayanlar "Baş ağrısını en çabuk ne geçirir, baş ağrısına ne iyi gelir, baş ağrısına ne koklamak iyi gelir, baş ağrılasında doğal yöntemler nelerdir? " gibi soruları sıkça sorar. Biz de sizin için baş ağrısını geçiren etkili doğal yöntemleri araştırdık. Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun baş ağrısını için etkili 2 kürü de yazımızın devamına...

Baş ağrısı bazen dayanılmaz hale gelip yaşamı alt üst edebilir, dayanılmaz bir hal alabilir. Bu durumlarda yapılan ilk şey reçetesiz satılan ilaçlara başvurmak, ancak baş ağrısını ilaçsız hafifletmek mümkün.

İşte başınız ağrıdığında evde uygulayabileceğiniz yöntemler;

1.SU İÇİN
Uzmanlar Uyardı Sakın Bu Durumlarda Su İçmeyin! Eğer Dikkat Etmezseniz...
Susuz kalan kişide ilk oluşan belirtilerden biri baş ağrısıdır. Bu nedenle başınız ağrıdığında ilaca sarılmak yerine 1 bardak su için. Araştırmalar suyun yarım saat içinde etki gösterdiğini kanıtlamıştır. Su hayattır, başınız sürekli ağrıyorsa günlük su tüketiminizi kontrol edin. Günde 2 litre su içtiğinizden ve sudan zengin besinler tükettiğinizden emin olun.

2.ZENCEFİL ÇAYI
2021/09/15/zencefil.jpg
Yakın zamanda yapılan bir araştırma, zencefilin migren hastaları için ağrıyı hafiflettiğini göstermiştir. Başınız ağrıdığında zencefil çayı içebilr, şakaklarınıza-alnınıza-boynunuza-sırtınıza seyreltilmiş zencefil yağı sürebilirsiniz. Stresli olduğunuz zamanlarda da zencefilden destek alabilirsiniz. Kendinizi daha hissetmenizi sağlayacak doğal yollardan biridir.

3.KAFEİN
2021/09/17/kahve.jpg
Çok fazla kafein aslında baş ağrınızı daha da kötüleştirebilir, ancak sınırlar dahilinde, baş ağrısı başladıktan hemen sonra içilen kahve ağrıyı hafifletebilir.

4.UYUMAYI DENEYİN
Geç kalkmak metabolizmayı yavaşlatır mı? İyi bir uyku için neler yapmalıyız?
Uykusuzluk, kişiyi hem halsiz bırakır hem de baş ağrısı gibi semptomları beraberinde getirir. Kahve içip biraz uyumayı deneyin.

5.STRESİNİZİ AZALTIN
Stresi Önlemenin Yolları ve Stres Azaltma Yöntemleri
Stres baş ağrısının önemli nedenlerindendir . Stres giderici egzersizler veya aktiviteler uygulamak, baş ağrısı azaltmaya yardımcı olur. Nefes egzersizleri, gevşeme hareketleri ile kendinizi daha hissedebilirsiniz.

6.SOĞUK KOMPRES UYGULAYIN
Özellikle migren üzerinde etkili olan soğuk kompres, herhangi bir iltihabı hafifletmeye de yardımcı olabilir. Bir jel kompres, bir havluya sarılmış buz küpleri veya bir torba donmuş sebze işinizi görecektir. 15 dakika uygulayıp 15 dakika ara verin. Bunun yerine soğuk bir duş da benzer bir etki gösterecektir.

7.SICAK KOMPRES UYGULAMA
Kaslarınız gerginse, ısıtılmış bir havlu, sıcak su torbası kullanabilirsiniz. 15 dakika uygulayıp 15 dakika ara verin mutlaka. Bunun yerine sıcak bir duş da benzer bir etki gösterecektir.

8.MASAJ
masaj.jpg
Başınız ağrıdığında burnunuzun üst kısmına bastırabilir ya da boynunuzu sağa sola hareket ettirebilirsiniz. Eğer uygulatabilirseniz şakaklara, çeneye veya boyna masaj yaptırarak gerginliği hafifletip ağrıyı azaltablirsiniz. Bunun dışında iki kaş arasındaki alan ve burun köprüsünün her iki yanındaki kaşların tabanındaki iki noktaya da basınç uygulayabilirsiniz. Bu noktalar gözlerdeki ve kafadaki gerilimi azaltacaktır.

9.AROMATERAPİ
2021/08/31/yag.jpg
Yasemin, nane ve lavanta koklamanın 15 dakika gibi kısa bir sürede baş ağrılarına iyi geldiği kanıtlanmıştır. Direk cilde temas ettirerek uygulayabileceğiniz gibi difüzörlere de koyarak kullanabilirsiniz. Bu arada parfüm, oda spreyi gibi güçlü kokuların baş ağrısını artırdığını unutmayın.

10.RAHATLAYIN
at-kuyrugu.jpg
Şapka kullanıyorsanız, gözlük takılıyorsanız, saçınızda sıkı bir topuz varsa
Dar bir şapka veya gözlük takmadığınızdan emin olun . Saçınız sıkı bir saç stilinde yapılmışsa, kolaylaştırın. Saç derinize masaj yapın. Bazı araştırmalar, saçlarını sıkıca toplamayan kadınların daha az baş ağrısı çektiğini kanıtlıyor. Çenenizi sıkma, dişlerinizi gıcırdatma veya çok fazla baskıyla çiğneme eğiliminiz varsa, bu da bir katkıda bulunabilir.

11.MAGNEZYUM
Araştırmalar magnezyumun, baş ağrılarında etkili bir mineral olduğunu göstermektedir. Başınız ağrıdığında magnezyum bakımından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler, badem, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar, kuru baklagiller, süt, yoğurt, bitter çikolata, avokado, muz, balık ve kabak çekirdeği gibi gıdaları tüketebilirsiniz. Posta'nın geçtiği haberde Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, çok sık baş ağrıyan kişilerin eğer tansiyon problemi yoksa her gün 1 tane magnezyum tüketmelerini öneriyor.

Son olarak Prof.Dr.İbrahim saraçoğlu'nun baş ağrısı için doğal kürlerini sizin için araştırdık.

  • BİBERİYE ÇAYI: Bir bardak kaynamış suyun içine bir tatlı kaşığı (5 gr) biberiye atın. Kısık ateşte 9 dakika kaynatıp süzün. Yemekten sonra ılık olarak için. Her gün günde 3 kere 1 ay uygulayın. Geçmezse 2.ay devam edin.
  • DÜZ YAPRAKLI ASLAN PENCESİ KÜRÜ: Biberiye çayı 2 ay hala etkili olmadıysa düz yapraklı aslan pencesinin saplarından 4-5 gr 1 bardak suda 12 dakika kaynatıp günde 1 defa için.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
En Yeniler